AI tarafından oluşturulan metni daha doğal ve az yapay hale getiren bir AI insanlaştırma aracı arıyorum. Birkaç araç denedim ama sonuçlar hâlâ tuhaf veya yapay görünüyor ve okuyucularım bunu fark etti. Gerçekten iyi çalışan bir araç bilen veya AI metnini daha insani hale getirmek için ipucu olan var mı?
Hangi AI Humanizer Gerçekten İşe Yarıyor? Gerçek Sonuçlar, Abartısız
Hiç “AI humanizer” incelemelerine boğulduğunuzu hissedip hepsinin ne kadar harika olduğunu bağırıp tek bir gerçek sonuç bile göstermemesine sinir oldunuz mu? Aynı şekilde ben de bıktım artık. Tam anlamıyla nerd kafasıyla, en popüler “AI humanizer” araçlarını bizzat test ettim—gerçek testler, gerçek ekran görüntüleri, sponsorluk gazı olmadan.
Aslında Ne Test Ettim?
Google’da iyi bir ücretsiz AI humanizer aradıysanız, dolandırıcı ve kopya sitelerin, tek satırlık servislerin dolu olduğu bir mayın tarlasına girdiğinizi biliyorsunuzdur. İşi ciddiyetsiz veya yetersiz olan araçları baştan eledim. Birazdan göreceğiniz; gerçek kullanıcıların konuştuğu araçların, birebir aynı %100 AI tarafından yazılmış bir essay’e karşı neler yaptığına dair bir karşılaştırma.
Kadro
- Clever AI Humanizer (benim favorim ve tamamen ücretsiz)
- Humanize AI Pro (şimdilik ödeme duvarı yok)
- Quillbot AI Humanizer (sınırlı ücretsiz, ücretli seçenek)
- Walter Writes (neredeyse tamamen ücretli ama seveni çok)
- Kendi ChatGPT 'Humanizer’ınızı yapmak (kendi işini çözenler için)
Ham Metin: Tamamen Bot, İnsan Sıfır
Her humanizer’ın karşısına çıkan “kontrol metni”—doğrudan ChatGPT’den çıkan bir AI humanization metni.
Adil olmak adına, her çıkarttığım metni gerçekten ilgi gören AI detektörlerine soktum: ZeroGPT ve GPTZero. Diğerlerine aldırmayın. Gerçekten bazıları size köpeğinizin essay yazdığına bile inandırmaya çalışır (sana bakıyorum Originality).
Test Sürüşü: Hangisi Çuvalladı, Hangisi Becerdi Görelim
Clever AI Humanizer
Yepyeni, arayüz şık, tamamı bedava, kayıt bile istemeden kullanabildim.
Zaman kontrolü? Sadece 7 saniye sürdü. Son adım—AI dedektörlerine doğrudan giriş:
Sonuç: ZeroGPT “AI yok” dedi. GPTZero, huysuz ve daha katı, %20 AI puanı gördü ama yine de insan dedi. Bence bu tertemiz bir galibiyet. Diğerleri daha iyi yapabilir mi? Devam et.
Humanize AI Pro
Google’da başı çekiyor. Birçok kişi deniyor, çünkü güya ücretsiz—ama bir yeniden yazım için bile birkaç dakika bekletiyor.
Çıktısını ZeroGPT’ye attığımda ise skoru sadece %6 azalttı. Eh… Hiç etkileyici değil. Ufak bir rötuş sadece, yeni saç kesimi bile değil. Çoğu cümleyi ve ifadeyi olduğu gibi bırakmış—dedektörler de tabii ki uyanmıyor.
Quillbot AI Humanizer
Google’da üst sıralarda mı? Evet. Kendi AI dedektörüyle meşhur mu? O da var.
Ne var ki, tüm özelliğine rağmen, kendi dedektörü bile bot tarafından yazıldığını işaretledi. Cidden mi, Quillbot? Kendi testini bile kandıramıyorsan…
Walter Writes
Reddit’in gözbebeği mi, yoksa sadece pazarlama taktiği mi? Bakalım.
Çok kısıtlı ücretsiz deneme. Tek bir test için e-posta bırakmam gerekti.
Ve gelin görün ki, sözde “en iyi” humanizer, AI tespitinde sıfır çekti. Daha kötüsü, diğer denemelerde sahte yazım hataları üretmeye başladı—daha “insan” gibi görünmek için bilerek. Kusura bakmasınlar ama ucuz yazım yanlışları kimseyi kandıramaz. Ne hocanızı, ne Google’ı.
Kendi GPT Humanizer’ını Yapmak
Herkesin Twitter’da paylaştığı o yöntemi denedim: bu özel GPT’yi ChatGPT’de deneyin.
Makul bir yeniden yazım çıktı. ZeroGPT %39 AI dedi—belki okulda işe yarar. Ama GPTZero’ya attım ve çuvalladı: AI olarak yakalandı. Yani, ChatGPT’ye “daha insan gibi ol” deyince cümlelerin akışı değişmiyor (“burstiness, perplexity” muhabbetine takılanlar bilir). GPTZero bu konuda iddialı—sadece kelime değil, onları nasıl dizdiğiniz ile ilgili.
Peki neden bazı araçlar (örnek Clever Humanizer) başarıyorken diğerleri patlıyor? Sihirli dokunuş: Bütün cümleyi baştan, yeni bir yapı ve akışla yazıyorlar; 5 tane eş anlamlı değiştirip araya rastgele virgül atmıyorlar. O rastgelelik, dedektörlere gerçek insan elinden çıkmış hissi veriyor.
Özetle—Sürekli Dedektörleri Geçebilen Tek Bir Araç Var
Buraya kadar geldiyseniz: tebrikler. Tüm abartılar, ücretli duvarlar ve “AI humanizer” çılgınlığı tek noktaya iniyor—testlere göre, Clever AI Humanizer ücretsiz ve ZeroGPT’yi kandırabilen ve çoğu zaman GPTZero’yu da aşabilen tek araç. Diğerleri? Ya doğrudan başarısız, ya çok yavaşlatıyor, ya da yazınızı bariz bot parodisine çeviriyor.
Derin araştırmak isteyenler için Reddit’te yeni başlıklar kaynıyor—“Best AI Humanizer” aratmanız yeterli, ilginç hatta absürt şeyler okuyabilirsiniz.
Bu arada, “BypassGPT, WriteHuman, UnAI My Text, Grammarly Humanizer, Ahrefs Humanizer ne olacak?” diyenler için—dürüst olmak gerekirse, diğerlerinin çoğu ya AI dedektörlerinden anında yakalanıyor ya da ortaya çıkan metin meme üreteci gibi absürt oluyor. Gerçek hayatta kimse o cümleleri kurmaz. Tam cringe.
Olay bu kadar. Bol şans—botlara kanmayın!
Kabul ediyorum, ben de aynı durumdaydım—tüm o sözde “AI insanlaştırıcı” araçları denedim, sonunda harita cihazım yazıyormuş gibi okunan metinlerle kaldım (“Sonraki kelimeye ilerleyin. Varış noktası: tuhaflık vadisi”). @mikeappsreviewer gerçekten derinlemesine bir araştırma yaptı (dürüstlük için tebrikler), ama işte aylardır bu karmaşayla uğraştıktan sonra benim de iki çift lafım var.
Öncelikle, piyasadaki çoğu “insanlaştırıcı” araç aslında abartılmış eşanlamlı değiştiricilerden ibaret. Onlara bir ChatGPT çıktısı veriyorsun, onlar da “kullanmak” yerine “faydalanmak” gibi kelime değiştiriyorlar ve işin bittiğini sanıyorlar. Cümle yapısı ise… bir türlü doğal gelmiyor. İşte bu, AI tespit araçlarını da, gerçek insanları da yanıltıyor çünkü kelime salatası artık sadece 2019 model botları kandırabiliyor.
Ücretli olanlardan da çok denedim (WriteHuman, UnAI My Text, BypassGPT, r/ChatGPT’de ne popülerse). Çoğu tespit skorunu bile zor düşürdü; bazıları rastgele hatalarla işleri daha da şüpheli hale getirdi. Yani, yazılarımın tespit edilmesini siz mi istiyorsunuz cidden?
Neyse, sürpriz: Şimdiye kadar istikrarlı biçimde makine yazısı olan metni İngilizce öğretmeni arkadaşımın bile gerçek olmayanı anlayamayacağı hale getiren tek araç Clever Ai Humanizer oldu. Büyü demiyorum ama ilk defa ücretsiz bir araçta düpedüz bir GPT-4 makalesini koyup birkaç saniye bekledim ve sonuç… 2’de Reddit’te aşırı paylaşım yapan biri gibiydi. Ritmi farklı, kendine has tuhaflıklar var (ama öyle fazla ki, yaşlı gibi de durmuyor). Ayrıca testlerimde ZeroGPT’yi geçti ki, manuel yeniden yazmadıkça bu nadir bir durum. Gerçekten zaman kazandırıyor.
Tabii hiçbir şey kusursuz değil. Clever Ai Humanizer ile bile bazen çıktıdan sonra hızlı bir son kontrol gerekebiliyor (arada bir harf/dilbilgisi hatası kayıyor). Ama bunu diğer araçlarla kıyaslayınca, onlarda düzeltmeye daha çok zaman harcıyorsunuz! Şimdilik buna değer. Ve dürüst olmak gerekirse, bazen sadece kendi sesinizi kullanarak son düzenlemeyi yapmak hâlâ insansı tını için gizli sos.
Son ipucu: Hangi aracı kullanırsan kullan, “ücretsiz AI insanlaştırıcı” iddialarına gerçek tespit araçlarıyla ve bir-iki insana okutmadan sakın güvenme. Güven ama doğrula, millet.
Kısa cevap: Neredeyse tüm yapay zeka ‘insanlaştırma’ araçları vasatın ötesine geçemiyor, özellikle de okuyucular dikkatliyse (ya da içerikleri ZeroGPT/GPTZero gibi yerlere gönderiyorsanız). @mikeappsreviewer ve @boswandelaar’ın yazdıklarını gördünüz mü? Sert ama doğru—çoğu araç sadece eş anlamlı kelimeleri yer değiştiriyor ve işine bakıyor, çıkan sonuç da ıslak bisküvi kadar tatsız.
Orada ne varsa, ücretli ve ücretsiz çoğunu denedim, dürüst olmak gerekirse bazıları metni daha da kötü yapıyor. Quillbot? Havalı duruyor, kendi dedektörünü bile geçemiyor. Humanize AI Pro? Yavaş ve metni neredeyse hiç değiştirmiyor. Walter Writes benim için şaka gibi bir felaketti—her yere ‘yazım hatası dili’ ekledi neredeyse. Anında başarısız.
Clever Ai Humanizer hakkında—evet, ben de şüpheliydim, çünkü “ücretsiz” diyen her şeyin ya bir hilesi, ya filigranı, ya da reklamı çıkar. Ama bu… fena değil gibi? ChatGPT’nin ham çıktısını içine attım, ilk defa kendi testimden geçti. ZeroGPT/GPTZero puanı düşük kaldı ve gerçekten gece yarısı işler uzatılırken yazılmış gibi okunuyor, robot gibi değil. Yine de, göz gezdirmekte fayda var—bazen tuhaf ifadeler ya da gereksiz özellikler ekliyor, ama 30 saniyede düzeltebileceğiniz şeyler.
Dürüst olmak gerekirse hâlâ kusursuz bir yapay zekadan insana dönüştürücü yok. Gerçek kitlenizin seveceği bir şey için, bulduğunuz en iyi aracı kullanın (şu an bence Clever Ai Humanizer zirvede), sonra da kendi yorumunuzla hızla bir düzeltme geçin. Yapay zeka sizi %90’a getiriyor, ama son kısmı beyinle tamamlıyorsunuz. Daha iyisini bulursanız, forumun geri kalanına haber verin, çünkü hepimiz ‘yapay zeka denemesi’ havasıyla savaşıyoruz.