Telefonum ve dizüstü bilgisayarımın fotoğraf arşivleri, yıllar süren yedeklemeler, kopyalar ve biriken ekran görüntüleri yüzünden darmadağın oldu. Kullanımı kolay, sıralama ve kopyaları bulma konusunda iyi olan ve cihazlar arasında güvenilir şekilde çalışan bir fotoğraf düzenleme uygulamasına ihtiyacım var. Dijital fotoğrafları daha da karmaşık hale getirmeden gerçekten düzenlemenize yardımcı olan bir uygulama kullandıysanız, önerilerinizi gerçekten takdir ederim.
Geçtiğimiz yıl bir sürü iPhone fotoğraf temizleme uygulamasını denedim ve telefonumda tuttuğum uygulama Clever Cleaner oldu. Bazı şişirilmiş uygulamalardan daha az şey yapıyor, ama sanırım bu yüzden onunla devam ettim. Onu daha çok kullandım. Bir uygulama fotoğraf temizliğini bir projeye dönüştürürse, iki gün sonra kullanmayı bırakıyorum.
Beni ikna eden şey basitti. Apple Photos yerine geçmeye çalışmıyor. Sıralama ve göz atma işini hâlâ varsayılan uygulamada yapıyorum. Bu uygulama önce gereksizleri hallediyor ve gereksizler gidince kütüphanenin geri kalanıyla uğraşmak daha az sinir bozucu oluyor.
Haftalık temizliğim şöyle görünüyordu:
- Smart Cleanup özelliğini çalıştırdım ve yinelenenleri ile benzer fotoğrafları yakalamasına izin verdim.
- Heavies bölümünü açtım, büyük videoları buldum ve saklamam gerekenleri sıkıştırdım.
- Son çekimlere hızlıca göz atmak için Swipe Mode kullandım.
- Eski ekran görüntülerini temizledim.
- Hareketli kısmı artık umursamadığım eski Live Photos görüntülerini normal durağan fotoğraflara dönüştürdüm.
Benim için bu beş adım yeterliydi. Nereden başlayacağımı düşünerek 8.000 fotoğrafı tek tek kaydırıp durmam gerekmedi.
Sadece kütüphanenizi düzenlemek değil, alan açmak hedefinizse de iyi çalışıyor. Bu inceleme onu en iyi iPhone temizleme uygulamaları arasında listeliyor ve kullandıktan sonra nedenini anlıyorum. En çok kullandığım temizleme araçları şunlardı:
- yinelenen ve benzer fotoğrafları kaldırma
- büyük fotoğraf ve videoları inceleme
- ekran görüntüsü temizliği
- Live Photo dönüştürme
- video sıkıştırma
- son fotoğraf grupları için kaydırma tabanlı temizlik
Belirtmeye değer bir şey var, ben kullandığımda ücretsizdi. Gözüme sokulan reklamlar yoktu. İlk taramadan sonra karşıma çıkan abonelik duvarı yoktu. Garip bir kredi sistemi yoktu. Bu kategorideki uygulamalar genelde burada bir saçmalık yapar, o yüzden evet, bunu fark ettim.
Başka seçenekler istiyorsanız, ilk bakacağım iki uygulama bunlar olurdu.
- HashPhotos
Asıl sorununuz temizlik değil de organizasyonsa, HashPhotos daha derine iniyor. Filtreler, etiketler, meta veri düzenlemeleri, akıllı albümler, harita görünümü, zaman çizelgesi görünümü, genel olarak daha fazla kontrol. Fotoğraf kütüphanenize bir arşiv gibi davranıyor ve her küçük şeyi yönetmek istiyorsanız ben bunu seçerdim.
- Google Photos
Zaten Google servislerinde içerik tutuyorsanız, bu mantıklı bir seçenek. Arama güçlü. Gruplandırma, Apple Photos’tan aldığım deneyimden daha iyi. Yıllar önceki rastgele bir fotoğrafı bulmak daha kolay geldi, en azından benim için.
Ben yine de Clever Cleaner’da karar kıldım. Birikenleri temizledi, hatırı sayılır miktarda depolama alanı kazandırdı ve kütüphanemi daha sonra düzenlemeyi angarya gibi hissettirmeyecek bir durumda bıraktı.
Telefon ve dizüstü bilgisayarda birlikte kullandıklarım arasında en iyisi Mylio Photos.
Neden. Çoğu uygulamanın görmezden geldiği kısmı düzeltiyor. Cihazlar arası karmaşa. iPhone, Android, Mac, Windows, harici diskler, hatta yedeklerden gelen eski klasörler için tek bir arşiv görünümü elde ediyorsunuz. Benim için, kopya tespiti sağlamdı, klasör kontrolü bulut odaklı uygulamalardan daha iyiydi ve düzenlemek için tüm hayatımı yeniden yüklemem gerekmedi.
Hızlı sıralamam:
- Mylio Photos, telefon ve dizüstü bilgisayar birlikte kullanım için en iyisi
- Clever Cleaner, hızlı iPhone temizliği için en iyisi
- Google Photos, en iyi arama
- Adobe Lightroom, zaten çok düzenleme yapıyorsanız en iyisi
iPhone temizliği için Clever Cleaner konusunda @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim. Dizüstü bilgisayarınız da sorunun bir parçasıysa yine de önce Mylio’yu seçerdim. Clever Cleaner mobilde daha temiz, daha basit, daha az sinir bozucu. Mylio uzun vadeli organizasyon için daha güçlü.
Bende işe yarayanlar:
- Önce tüm eski klasörleri içe aktarın
- Yıla ve cihaza göre gruplandırın
- Kopya taramasını çalıştırın
- Ekran görüntülerini toplu olarak silin
- Saklanacakları, aileyi, belgeleri, seyahati etiketleyin
- Büyük videoları dizüstü bilgisayardan taşıyın
Fotoğraf arşivi düzenleme ve temizlik ipuçları için basit bir rehber istiyorsanız, bu yardımcı oldu: kolay fotoğraf arşivi düzenleme ipuçları
Küçük bir uyarı, Mylio’nun kurulumu daha uzun sürüyor. Kurulumdan sonra oldukça akıcı. Önce iPhone’da hızlı sonuçlar istiyorsanız, Clever Cleaner daha kolay bir başlangıçtır.
Bunu iki işe ayırırdım, çünkü tek bir uygulama nadiren ikisini de iyi yapar.
Telefon + dizüstü arasında gerçek fotoğraf organizasyonu için en iyi sonucu Mylio Photos ile aldım. En şık kurulum değil ve bunun hemen “kolay” olduğunu söyleyenlere pek katılmıyorum çünkü ilk senkronizasyon/içe aktarma biraz sinir bozucu olabiliyor. Ama bir kez tamamlandı mı, dağınık klasörleri, eski yedekleri, telefon fotoğraflarını ve harici diskleri alakasız bir çöp yığını yerine tek bir kütüphane gibi ele alan az sayıdaki uygulamadan biri. Bu kısım önemli.
iPhone’da hızlı temizlik için @mikeappsreviewer’a katılıyorum ve @boswandelaar’a da kısmen katılıyorum: Clever Cleaner gerçekten kullanmaya devam ettiğim en kolay seçeneklerden biri muhtemelen. Milyon tane özelliği olduğu için değil, temizliği ödeve çevirmediği için. En büyük derdiniz kopyalar, ekran görüntüleri ve depolama şişkinliğiyse, bu sağlam bir seçim ve birçok “AI cleaner” uygulamasına göre çok daha az sinir bozucu.
Kullandığım şeyler arasında dürüst sıralamam:
- Cihazlar arasında uzun vadeli düzenleme için Mylio Photos
- Hızlı iPhone fotoğraf temizliği ve kopya kaldırma için Clever Cleaner
- Arama için Google Photos, ama bulut sıralamasına fazla bağımlı olmaktan hoşlanmıyorum
- Apple Photos fena değil, sadece kütüphaneniz kontrolden çıkınca yeterli olmuyor
Çoğu insandan farklı yapacağım bir şey: mükemmel albümlere kafayı takarak başlamayın. Önce bariz çöpleri silin, sonra kalanları düzenleyin. Yoksa makbuz ekran görüntülerini ve bulanık kedi fotoğraflarını sıralamakla saatler harcarsınız.
Basit iPhone ve dizüstü temizliği için en iyi fotoğraf düzenleyici uygulama önerileri istiyorsanız, burada iyi bir görsel açıklama var: dağınık telefon ve bilgisayar kütüphaneleri için akıllı fotoğraf düzenleme ipuçları.
Kısa versiyon:
- cihazlar arası kontrol istiyorsanız: Mylio Photos
- en hızlı temizliği istiyorsanız: Clever Cleaner
- en iyi aramayı istiyorsanız: Google Photos
Ben @boswandelaar, @vrijheidsvogel ve @mikeappsreviewer kadar Mylio’yu herkese uyan tek çözüm olarak görmüyorum. Güçlü, ama bazı insanlar için küçük bir fotoğraf BT departmanı kuruyormuş gibi hissettiriyor.
Benim görüşüm:
Dağınıklığınız çoğunlukla iPhone üzerindeyse, önce Clever Cleaner kullanın. Dağınıklığınız gerçekten telefon + dizüstü bilgisayar + eski yedek klasörleri arasında bölünmüşse, temizlikten sonra Mylio daha mantıklı olur.
Clever Cleaner artıları
- kullanımı çok kolay
- kopyalar, benzer çekimler, ekran görüntüleri için iyi
- depolama alanını hızlıca geri kazanmaya yardımcı olur
- özelliklerle aşırı yüklenmemiş
Clever Cleaner eksileri
- tam teşekküllü bir masaüstü fotoğraf yönetim sistemi değil
- derin etiketleme ve arşiv tarzı organizasyonda daha zayıf
- uzun vadeli kataloglamadan çok temizlikte daha iyi
Genelde verilen tavsiyeden farklı olarak benim yapacağım şey:
- önce yıla göre değil, kaynağa göre temizlik yapmak
- kamera fotoğraflarını, ekran görüntülerini, WhatsApp indirmelerini ve dışa aktarılan düzenlemeleri ayırmak
- önce arşivlemek, sonra düzenlemek
Bu önemli çünkü ekran görüntüleri ve uygulama çöpleri genelde kaosun çoğunu oluşturur. Önce onları silin, “düzenleme” işi çok daha küçülür.
Bu yüzden gerçek tavsiyem şu:
- ilk büyük temizlik için Clever Cleaner
- günlük gezinme/arama için Apple Photos veya Google Photos
- yalnızca hâlâ tüm cihazlar ve sürücüler arasında tek bir görünüm gerekiyorsa Mylio
Günlük olarak gerçekten kullanmayı sürdürdüğüm en iyi düzenleyici mi? Mylio değil. Benim için bu bir kombinasyondu ve başlangıçtaki ağır işi Clever Cleaner yaptı.