Potrzebuję niezawodnej aplikacji do skanowania sieci WiFi za pomocą mojego iPhone’a. Moje obecne WiFi wciąż się rozłącza, a ja chciałbym zidentyfikować najlepsze kanały i potencjalne zakłócenia. Każde rekomendacje będą docenione.
Powinieneś sprawdzić Netspot na iOS. To jeden z najlepszych, moim zdaniem. Łatwy w użyciu, bardzo informacyjny. Pomaga zobaczyć, które kanały WiFi są zatłoczone i nawet zidentyfikować obszary w twoim domu z słabym sygnałem. Używałem go sam, gdy mój internet ciągle przerywał, i był bardzo pomocny w znalezieniu najlepszego miejsca dla routera. Ponadto, aplikacja daje dobrą wizualizację siły sygnału i zakłóceń. Zdecydowanie warto spróbować.
Jeśli potrzebujesz więcej informacji, ich dedykowana strona Netspot
jest całkiem szczegółowa i przyjazna dla użytkownika.Miałem podobną sytuację z moim WiFi jakiś czas temu. Zgadzam się z wyborem @nachtschatten, Netspot na iOS, ale chciałem również wspomnieć WiFi SweetSpots. Jest także bardzo pomocny w identyfikacji słabych punktów i sprawdzaniu ogólnej wydajności sieci. Jedną z przydatnych funkcji WiFi SweetSpots jest mierzenie prędkości, które pokazuje dokładną prędkość w różnych miejscach w domu, dając lepsze pojęcie, gdzie sygnał jest słaby lub silny.
Netspot na iOS jest solidny w precyzyjnym określaniu zatłoczonych kanałów i zakłóceń; oferuje dokładny wizualny podział sieci. Jednak WiFi SweetSpots może dać przewagę dzięki swoim testom prędkości, jeśli bardziej zależy Ci na metrykach wydajności.
Aby pobrać, sprawdź Netspot WiFi Analyzer na App Store. Daje lepszy ogólny widok na Twoją sytuację z WiFi, a im więcej narzędzi, tym lepiej!