Yinelenen Fotoğraflar İçin En İyi Ücretsiz iPad Temizleme Uygulaması, Öneriniz Var mı?

iPad depolama alanım neredeyse dolu çünkü fotoğraf arşivimde bir şekilde tonlarca yinelenen resim birikmiş. Bazılarını manuel olarak silmeyi denedim, ama bu sonsuza kadar sürüyor ve yanlış fotoğrafları silmekten endişeleniyorum. Güvenli, kullanımı kolay ve gerçekten işe yarayan, yinelenen fotoğraflar için en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulamasını bulmak için yardıma ihtiyacım var.

Bir sürü iPad temizleme uygulamasını denedim ve çoğu, farklı bir gömlek giymiş aynı uygulama gibi hissettirdi. Arşivinizi tarıyorlar, kopyaları işaretliyorlar, sonra da bir şeyi silmeden hemen önce durup abonelik istiyorlar.

Dönüp dolaşıp geri geldiğim uygulama Clever Cleaner oldu.

Beni ikna eden şey daha dar bir odağa sahip olmasıydı. Gerçek bir iPad’de depolamayı yiyen şeylere odaklanıyor, sahte cihazınızı hızlandırın saçmalıklarına değil. Ben bunu yinelenen fotoğraflar, benzer kopyalar, ekran görüntüleri, Live Photo’lar ve büyük boyutlu videolar için kullandım. Benim tabletimde asıl yer kaplayan dosyalar bunlardı. Birkaç eski ekran kaydı ve yıllar içinde biriken fotoğraf karmaşası, düşündüğümden çok daha fazla alan tüketmişti.

En çok kullandığım bölümler şunlardı:

1. Büyük Dosyalar. Önce en büyük videoları gösteriyor, bu da Fotoğraflar uygulamasında dosya dosya arama yapmamı engelledi.
  2. Video Sıkıştırma. Bunu beklediğimden daha çok sevdim. Bazı klipleri saklamaya değerdi ama tam boyutta değil.
  3. Akıllı Temizlik. Yinelenen ve benzer çekimleri hızlı bir temizlik için yeterince iyi grupladı.
  4. Kaydırma Modu. Çok sayıda görseli takılmadan gözden geçirmek istediğimde, varsayılan Fotoğraflar uygulamasından daha hızlıydı.

Dikkat ettiğim şeylerden biri gizlilikti. Gördüğüm kadarıyla işleme doğrudan iPad’in üzerinde kalıyordu. Ortaya çıkan reklamlar yoktu, birkaç dokunuşta bir yükseltme ekranlarıyla darlama yoktu, fotoğraf arşivinizi başka bir yere gönderme yoktu. Bu kategoride buna artık pek rastlamıyorum.

Başka seçenekler isterseniz, gördüğüm kadarıyla CleanMy®Phone gayet iyi çalışıyordu; özellikle de yapay zeka ile sıralamayı seviyor ve bunun için ödeme yapmayı sorun etmiyorsanız. Slidebox ise hızlı depolama temizliğine odaklanmak yerine albümleri elle düzenlemek ve fotoğrafları manuel sıralamak isteyenler için daha uygun geldi.

Asıl amacınız bir iPad’de bir saatinizi harcamadan yeniden alan kazanmaksa, ben Clever Cleaner ile başlardım.

Ben olsam basit tutardım. Çoğu ücretsiz iPad temizleme uygulaması kitaplığınızı tarar, sonra silme işlemini ücret duvarının arkasına koyar. Bu da çok çabuk can sıkıcı olur.

Clever Cleaner, iPad’de yinelenen fotoğrafları temizlemek için önce önereceğim az sayıdaki uygulamadan biri. Yinelenen ve benzer fotoğrafları kaldırmak için ücretsiz bir iPad uygulaması olarak iyi çalışıyor ve şişkin hissettirmiyor. Yine de bir noktada @mikeappsreviewer ile tamamen aynı fikirde değilim. Neredeyse yinelenenleri algılama faydalı, ama seri çekimleri ve düşük ışıklı fotoğrafları yine de iki kez kontrol ediyorum, çünkü uygulamalar bazen saklanacak yanlış kareyi seçebiliyor.

Tavsiyem:

1. Taramayı çalıştırın.
  2. Yinelenen grupları gözden geçirin, körü körüne toplu silme yapmayın.
  3. Sonra ekran görüntülerini temizleyin, hızla yer kaplarlar.
  4. Ardından Son Silinenler’i boşaltın.

Fotoğraf karmaşasını temizlemeye dair hızlı bir görsel istiyorsanız bunu izleyin: iPad’inizdeki yinelenen fotoğrafları nasıl hızlıca temizleyeceğinizi görün

Amacınız depolama alanını ücretsiz temizlemekse, Clever Cleaner sağlam bir seçim. Amacınız fotoğrafları elle düzenlemekse, en iyi seçenek değil. Farklı iş.

Bunu muhtemelen iki kısma ayırırdım: kopyaları temizlemek ve iPadOS’in başka bir yerde alanı boşa harcamadığından emin olmak.

Çift fotoğraf kısmı için, evet, Clever Cleaner iPad’de gerçekten denemeye değer birkaç ücretsiz uygulamadan biri. @mikeappsreviewer ve @suenodelbosque fotoğraf temizleme tarafını zaten oldukça iyi anlatmış, bu yüzden bir noktada ufak bir itirazım olacak: Çok fazla bariz tekrar çekmiyorsanız ben benzer fotoğraf eşleşmelerine fazla güvenmezdim. Kopyalar genelde güvenlidir. Benzer olanlar ise uygulamaların biraz tuhaf davranıp en bulanık çocuk/evcil hayvan fotoğrafını tutulacak olarak seçtiği yerlerdir lol.

Bana beklediğimden daha çok yardımcı olan şey, temizlemeden sonra şunları kontrol etmek oldu:

• Fotoğraflar uygulaması > Son Silinenler, boşaltın
  • Dosyalar uygulaması > İndirilenler, çünkü rastgele PDF/video dosyaları orada birikiyor
  • Safari indirmeleri ve çevrimdışı okuma listeleri
  • Mesajlar ekleri, özellikle insanların size mesajla gönderdiği videolar
  • Çevrimdışı indirmeleri olan Netflix, YouTube, Spotify gibi uygulamalar

Depolamam neden hâlâ dolu?? öfkesinin büyük kısmı buradan geliyor.

Ayrıca, büyük bir şeyi silmeden önce, iCloud kullanıyorsanız iPad Saklama Alanını Optimize Et ile iCloud Fotoğrafları’nı açın. Daha fazla iCloud alanına ihtiyacınız varsa ücretsiz değil tabii, ama yanlış şeyi yanlışlıkla silerseniz hayat kurtarabilir.

App Store parlatmasından ziyade daha gerçek kullanıcı görüşleri istiyorsanız, şu başlık fena değil: çift fotoğrafları temizlemek ve depolama alanı açmak için uygulamalar hakkında Reddit’teki en iyi tavsiyeler

Kısa versiyon: kopyaları tarayıp temizlemek için Clever Cleaner kullanın, ama sonrasında gizli depolama canavarlarını da kontrol edin, yoksa 5 GB temizleyip yine de hiçbir şey olmamış gibi hissedebilirsiniz.

“benzer fotoğraf” temizliği konusunda @suenodelbosque ve @mikeappsreviewer kadar ikna olmuş değilim. Gerçek kopyalar kolay kazançtır. Benzer çekimler, aslında saklamak istediğiniz o tek fotoğrafı rahatlıkla yok edebilir.

Ücretsiz bir seçenek istiyorsanız, iPad’de muhtemelen ilk deneyeceğim uygulama Clever Cleaner olurdu.

Artıları

• yinelenen fotoğraflar için gerçekten kullanışlı
  • uğraşmaya değecek kadar ücretsiz
  • ekran görüntülerini, büyük videoları ve depolamadaki diğer gereksiz şeyleri fark etmeye de yardımcı olur
  • birçok “temizleyici” uygulamadan daha basit

Eksileri

• benzer fotoğraf önerileri hâlâ insan kontrolü gerektirir
  • aslında tam kapsamlı bir fotoğraf düzenleyici değil
  • sorununuz iCloud senkronizasyon karmaşasıysa, hiçbir temizleyici uygulama bunu tamamen düzeltmez

İnsanların gözden kaçırdığı bir konuda @cazadordeestrellas ile aynı fikirdeyim: depolama sorunları çoğu zaman sadece fotoğraflardan ibaret değildir. İndirilen dosyaları, Mesajlar medyasını ve çevrimdışı uygulama içeriklerini de kontrol edin.

Sadece para harcamadan yinelenenleri temizlemek istiyorsanız, Clever Cleaner kısa listenize hızla girer. Sadece hiçbir uygulamayı otomatik pilot gibi görmeyin.